Need help restoring X window system

Steve smorrey at gmail.com
Wed Sep 14 14:04:36 MDT 2005


Al Byers wrote:

> Steve wrote:
>
>> Al Byers wrote:
>>
>>> I am running suse 9.3 and the power got cut off abruptly and now I 
>>> cannot run "startx" as a normal user, but I can as root. My .X.err 
>>> files reads:
>>>
>>> linux:/home/byersa # cat .X.err
>>>
>>> X Window System Version 6.8.2
>>> Release Date: 9 February 2005
>>> X Protocol Version 11, Revision 0, Release 6.8.2
>>> Build Operating System: SuSE Linux [ELF] SuSE
>>> Current Operating System: Linux linux 2.6.11.4-20a-default #1 Wed 
>>> Mar 23 21:52:37 UTC 2005 i686
>>> Build Date: 22 March 2005
>>>        Before reporting problems, check http://wiki.X.Org
>>>        to make sure that you have the latest version.
>>> Module Loader present
>>> Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
>>>        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
>>>        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
>>> (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Tue Sep 13 23:55:15 2005
>>> (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
>>>
>>> (EE) Failed to load module "speedo" (module does not exist, 0)
>>> (EE) FBDEV(0): FBIOBLANK: Invalid argument
>>> (EE) FBDEV(0): FBIOPAN_DISPLAY: Invalid argument
>>> Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/local, 
>>> removing from list!
>>> Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo, 
>>> removing from list!
>>> Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID, 
>>> removing from list!
>>> (EE) FBDEV(0): FBIOBLANK: Invalid argument
>>>
>>> waiting for X server to shut down
>>>
>>>
>>> Could someone help me regain X server capability for this user?
>>>
>>> Thanks,
>>>
>>> -Al
>>> /*
>>> PLUG: http://plug.org, #utah on irc.freenode.net
>>> Unsubscribe: http://plug.org/mailman/options/plug
>>> Don't fear the penguin.
>>> */
>>>
>> Oh yeah if what I posted earlier doesn't work try looking in 
>> /var/log/Xorg.0.log and see is anything else is going on like a bad 
>> display driver.
>> If I'm not mistaken it looks like you may be running X with the 
>> framebuffer driver.
>> /*
>> PLUG: http://plug.org, #utah on irc.freenode.net
>> Unsubscribe: http://plug.org/mailman/options/plug
>> Don't fear the penguin.
>> */
>>
> Steve,
>
> Thanks for your help. Removing .Xauthority did not work. I am having 
> trouble finding the drivers for my via k8m800 chipset. Here is the 
> portion of the Xorg.0.log file:
>
> Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/local, 
> removing from list!
> Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo, 
> removing from list!
> Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID, 
> removing from list!
> (EE) FBDEV(0): FBIOBLANK: Invalid argument
> SetClientVersion: 0 8
> SetClientVersion: 0 8
> SetGrabKeysState - disabled
> (EE) FBDEV(0): FBIOBLANK: Invalid argument
> (EE) FBDEV(0): FBIOBLANK: Invalid argument
> (EE) FBDEV(0): FBIOBLANK: Invalid argument
> (EE) FBDEV(0): FBIOBLANK: Invalid argument
> (EE) FBDEV(0): FBIOBLANK: Invalid argument
> (EE) FBDEV(0): FBIOBLANK: Invalid argument
> (EE) FBDEV(0): FBIOBLANK: Invalid argument
> (EE) FBDEV(0): FBIOBLANK: Invalid argument
> SetGrabKeysState - enabled
> (WW) Open APM failed (/dev/apm_bios) (No such device)
> (EE) FBDEV(0): FBIOPAN_DISPLAY: Invalid argument
> (EE) FBDEV(0): FBIOBLANK: Invalid argument
> (II) Mouse[1]: ps2EnableDataReporting: succeeded
>
> Any thing that I can try here?
>
> Thanks again,
> -Al
> /*
> PLUG: http://plug.org, #utah on irc.freenode.net
> Unsubscribe: http://plug.org/mailman/options/plug
> Don't fear the penguin.
> */
>
Email me a copy of your entire log, off list my email is smorrey at gmail.com



More information about the PLUG mailing list